Skyddsänglar

Änglar som jobbar

2018-12-11 00:04 #0 av: [Hukanson]

Många tror på att även medmänniskor kan tjäna som änglar för andra när de är i stort behov av hjälp. En vänlig person erbjuder sitt stöd, finns att ge information, skjutsar med sin bil, erbjuder husrum och en säng för natten...

Det är inte konstigt då att teveprogrammet på TV5 som hjälper lidande människor som gått ner sig i sorg över familjemedlemmars bortgång eller svåra operationer har fått namnet Sofias Änglar.

Kan man säga att detta teveteam faktiskt gör en änglagärning? Ingen skulle ha hjälpt dem om de inte blivit inbjudna att hjälpa till - och det är ju änglalagen: människan måste ha bett om hjälp (i en bön eller i sitt hjärta). 

Om man kan säga att Sofia, Mattias och Johnnie faktiskt gör en änglagärning med sitt renoveringsarbete av bostaden och medmänskliga stöd till sorgearbetet så kanske det betyder att vi alla skulle kunna göra det.

Kanske det är så att det skulle vara väldigt meriterande vid en eventuell dom inför Jesu Kristi's utrannsakan av våra hjärtans gärningar på jorden.

Det finns ju fortfarande väldigt många som har en kristen tro och det finns många fortfarande som har det väldigt svårt. Kanske det fortfarande finns en möjlighet att göra både sig själv och andra en stor välgärning - för dem som tror på härlighet och evigt liv.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-12-15 11:41 #1 av: DivineFeminine

Jag gillar dig HukansonHjärtadu har en sån fin själ.

Anmäl
2018-12-15 21:38 #2 av: [Hukanson]

Tack Divine för dina uppskattande ord.  Kramas Jag passar på att hälsa dig välkommen till iFokus många sajter och hoppas att du hittar dina intressen och inspirationer!

Oneness can not be divided.

Anmäl
2018-12-17 20:32 #3 av: DivineFeminine

HjärtaAw... Tack så mycket Hukanson. Det var väldigt snällt sagt!Kramas

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.