2015-02-27 21:50 #0 av: [Bettanbop]

Bildresultat för medmänsklighet

Att utveckla sin medmänsklighet

Vi brukar ju förr eller senare komma till ett personligt vägskäl i livet. Många kan bli då lite handfallna och ångestfyllda inför valet av den rätta vägen, för det är inte så lätt att lista ut alla gånger. Vilken är den rätta vägen och hur vet man vilken väg man ska ta?

Vi tenderar nästan alltid tänka att vissa val görs för vårt eget bästa. När du agerar för ditt eget bästa är det egentligen för att tillfredsställa ditt ego. Det är oftast då valen vi gör blir fel från första början. Eftersom du agerade utifrån vad ditt ego sa, inte vad hjärtat försökte säga. Alla har vi en egoism i oss som ibland uppenbarar sig.  Att bemästra egoismen är första stegen till både personlig och andlig utveckling, inte för än vi gjort det lär vi oss att gå rätt väg, göra de rätta valen och må bra i både kropp och själ.

 Att hjälpa och stödja en annan människa är en god handling som vi kan göra, dels för att göra denne glad och för att det gör oss själva glada när vi får uppskattning för vår goda gärning.  Minsta lilla handling  du gör för någon annan och minsta lilla råd, vägledning som ges så hjälper du ditt alter ego att sakta men säkert minska,  till att slutligen försvinna. Medkänsla är en självklarhet för att du själv ska utvecklas. Man kan få vägledning hos andra och man kan även själv ge vägledningar till andra. Dock är det inte alltid lika lätt att hjälpa sig själv. 

Är du redo för att hjälpa en medmänniska att t.ex. må bra? och samtidigt hjälpa dig själv att välja rätt väg? Glöm inte att det mesta sker av en anledning.

Detta är de första stegen mot ljus och kärlek men glöm inte också att be om änglarnas hjälp ibland. Dem finns vid din sida, ser varenda handling/aktion, varenda val du gör, alla saker du är med om och allt du går miste om. Det är inte meningen att man ska ge allt och lite till. det handlar om att vara vänlig till en viss grad och del och rätt mängd, så att man själv kan må bra av sina goda handlingar.

Det är inte meningen att man ska tömma sig själv på all energi och sedan känna sig tom. Man ska självfallet i första hand tänka på sig själv. Det ska man alltid göra. Först sig själv sedan andra. Men vissa människor mår lite extra bra av att göra goda gärningar för andra först, det är helt upp till var och en. 
Säger det igen. Om du mår dåligt och känner att du inte får något tillbaka, så borde du kanske gjort lite mindre och känt efter lite tidigare innan du blev dränerad på din energi.

Trots dina egna svårigheter, så kan du ändå tänka på andra som har det värre än dig, Du blir inte lika egocentrerad som är ganska enkelt att bli, när man själv har det svårt och det är värt en stor eloge Blomma Även om man inte får hjälp eller pengar tillbaka på samma vis så får man alltid karman på sin sida och gott kommer tillbaka på andra vägar.