Ärkeänglar

Är änglar utomjordingar?

2014-05-08 15:55 #0 av: [Bettanbop]

Så här står det på en sida om bibelfrågor. Någon ställer en fråga och får ett svar utifrån vad bibeln säger. Vad tror el tyck ni?

Fråga: När man talar om änglar i ett kristet sammanhang, är det då egentligen utomjordiska varelser man talar om? (M.F.)

Både det hebreiska ordet malak och det grekiska ordet angelos (de ord vi översätter med "ängel") betyder kort och gott "budbärare" eller "sändebud". När bibeln använder något av dessa ord rör det sig nästan uteslutande om Guds sändebud.

Dessa sändebud är förvisso inte några jordiska varelser - och följaktligen är de utomjordiska. Men de är inte några "gröna gubbar från Mars". Bibeln beskriver dem som en form av andliga väsen - Guds första skapelser i den verklighet vi känner som vårt universum.

Långt innan människan tog sina första steg på jorden var således rymden bebodd av dessa varelser som vi sedan skulle komma att kalla "änglar" - "sändebud " - när de sändes till vår planet för att hjälpa och vägleda invånarna här.

Thor-Leif Strindberg

http://www.alltombibeln.se/bibelfragan/alienang.htmAnmäl
2014-05-08 16:00 #1 av: [kajmal"]

trodde de var änglar först, (engelsk text)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.