2014-04-02 10:41 #0 av: maribell

Kvinnan spelar ängel i en pjäs i London - men helt fel, enligt den katolska kyrkan. Foto: Mary Turner Kvinnan spelar ängel i en pjäs i London - men helt fel, enligt den katolska kyrkan. Foto: Mary Turner

Kyrka: "Änglar finns - men har inga vingar"


"Änglar finns, men de har inga vingar och liknar ljusstrålar". Är det en slutsats från en ny vetenskaplig studie? Nej, det är ett påstående från en katolsk kyrka.

– Jag tror att det är en nyupptäckt av änglar inom kristendomen, säger pastor Renzo Lavatori till AFP.

Snart är julen här och med den även de prydnadsänglar som ställts fram i hushåll runtom i Sverige. Men den klassiska avbilden av änglar med glorior och vingar är felaktig, det menar den katolske pastorn Renzo Lavatori, som kallar sig "ängelologist".

– Du ser inte änglar så mycket som du känner av deras närvaro. De är lite som en solstråle som reflekterar på dig genom en kristallvas, säger Lavatori enligt AFP.

Felaktig bild

Pastorns ängelslutsatser delgavs under en debatt som hölls i Vatikanägda Palazzo della Cancelleria. Lavatori menar att den populariserade bilden av änglar är ett resultat av att de ökat i popularitet.

– Det finns plats för den bilden, men ni måste förstå att den inte är den riktiga. Änglar har inte vingar och ser inte ut som keruber, säger han till AFP.