2013-12-30 17:39 #0 av: yamher


                         


                                            Aurora

                                       morgonrodnad

Som namnet låter, eller som vi har kallat efter henne så är hennes ansvars område aurorna vi har. Hon hjälper dem att hålla sig rena och fina. Fri från smuts och utnyttjande. Aurora renar och helar dem också.

På engelska heter polarsken aurora. Namnet kommer från vår ärkeängel. Även om den har en högst vetenskaplig förklaring skulle hon mycket väl kunna göra ett liknande ljus på himmelen. Hon själv är väldigt förtjust i ljusspelet och skulle kunna ses iakttaga dem när hon har möjlighet.

I den romerska mytologin är hon känd som morgonrodnadens gudinna (med all rätt). Morgonrodnaden är vetenskapligt inte samma som vårt polarsken men fullt förståligt att de ansåg vara något liknande (Auroras verk). Hon finns med i den grekiska som Eos och den indiska Ushas.

Ingen kan säga att ärkeänglar är annat än vackra men det finns några som är vackrare än de andra. Aurora är en av dem som är känd för sitt vackra utseende och pärlemorskimrande hy. Hon visar sig ofta med ljusets av regnbågens alla nyanser med just den samma pärlemorsliknande skimret.