Ärkeänglar

ärkeängel Mikael

2013-12-29 20:18 #0 av: yamher


                           
                                           Michael

                                       vem är lik gud

Den förstfödde och den störste. Han är soldaternas och polisernas skyddsängel. På andra sidan värnar han också om vad vi idag skulle kalla officerare av högre rang (befälhavare). Inför krig och på slagfält kan han inge soldaterna på båda sidor mod och styrka. Han, liksom ett flertal andra ärkeänglar är skolade inom försvar och stridskonst och är en krigare ut i fingertopparna. Han har en egen armé av änglar, själar och andra som platsar och är en av dem som först anländer om fara närmar sig de himmelska murarna. Som den krigarängel han är, är det han som vi oftast ber om beskydd till.

Michael avbildas ofta med något vapen i sin hand/händer. Vanligast hans svärd. Han beskrivs i de flesta religionerna ha utfört flera slag. Inom den kristna tron är det han som slog ner den vi idag kallar Satan (djävulen) men även andra otäcka odjur.

                                 

 

För den som har möjlighet att råka på honom har han humor även om han oftast är rätt fåordig. Inte sällan sägs han ha lämnat långa meddelanden men oftast handlar det om ett fåtal meningar. 

Michael har en egen dag efter sig i vår kalender. Den ortodoxa kyrkan firar och vördar honom 21 november medan den katolska har Mickelmäss den 29 september.

Han kännetecknas ofta av hans dragna svärd. Michaels färg är ofta den blå (ljusare blåa nyans).

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-12-29 21:19 #1 av: TezzD

Tack BlommaHjärta

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-12-29 21:57 #2 av: CarolinaE

Tack snälla Yamer !Blomma
Massor av intressant och lärorikt att läsa. 

Anmäl
2013-12-30 15:17 #3 av: Twinflamewolf

Härlig läsning Yamher som alltid,du skriver så himla bra om änglarna och man lär sig så mycket nytt om dom Blomma


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.