Ärkeänglar

Ärkeängel Gabriel

2013-12-29 09:55 #0 av: yamher


                        

                                             Gabriel

                            Herre av Gud eller Guds kämpe

Han är en av de tre ärkeänglarna som omnämns i bibeln. Ofta kännetecknas han som budskapens ängel. I islam uppenbarade sig Gud framför profeten Muhammed med koranen genom Gabriel.

Gabriel är en populär ärkeängel bland både dem som kanaliserar, konstnärer och inom film och litteratur. Ofta karaktäriseras han som en lojal ärkeängel som aldrig ifrågasätter högre makter. Han utför den order han blivit tilldelad. På grund av sina kvinnliga drag misstas han ofta för att vara en kvinna. I filmen Constantine gestaltas han av Tilde Swinton (annars känd som bland annat den vita häxan i de senare filmatiseringarna om Narnia).

Gabriel är en av de äldre ärkeänglarna. Vi människor har ofta gett honom olika ansvarsområden men hans främsta är att värna och se över våra skyddsänglar. När det behövs extra beskydd är det oftast han som tilldelar dig en ängel. Som den goda och trogna ärkeängel han är står han ofta till förfogande till de andra ärkeänglarna och ger oss en hjälpande hand om han kan.

På andra sidan kan man ofta se de tre bröderna Rafael, Gabriel och Michael tillsammans.

Oftast gestaltas Gabriel med en liljestängel i sin hand. Om han visar sig med ett ljus ser man oftast den vita (den vanligaste av färgerna) men även en ljusare grön nyans kan han använda sig av.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-12-29 12:28 #1 av: CarolinaE

Tack Yamher, alltid lika intressant att läsa !Blomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.