Off Topic/Sandlådan

Braided Nutella bread

2013-11-23 22:54 #0 av: TezzD

Såg detta recept idag och ville dela med mig!
Jag ska göra denna nästa helg tänkte jag Dreglar Skrattar



Making a delicious desert is so hard because you are tempted to eat it before you actually finish the product. Take this test of patience and skill, in order to enjoy a slice of delicious chocolate bread. It’s a lot easier to make than it looks and even if you’re not a specialist in the kitchen, you will surely make your friends drool when they see what tasty bread you made. Make sure you have:

• two and a half cups of all purpose flour;
• a half of teaspoon of yeast;
• a cup of water;
• a teaspoon of salt;
• a tablespoon of sugar;
• some Nutella;
• cornmeal;
• one egg;

Start by dissolving yeast with a quarter of a cup filled water, poured into a small bowl. Take another bowl, and while you let the yeast rest for 10 minutes, mix in – with the use of a stand mixer – the appropriate amount of flour, salt, and sugar. Add the yeast and mix at a low speed. Smoothly turn the speed to medium and keep turning for 7 minutes.

Get another bowl and lightly oil it and place the dough you recently made in there. Cover it with a plastic wrap and in about an hour of sitting in a warm place it will double in size.

Roll some of the dough in order to make a circle. Careful you leave enough because you’ll have to make another circle in a few minutes. Take the Nutella (be careful to take it out the fridge for a while so it would be easy to spread; you could also microwave it for 30 seconds to be sure) and pour an even layer on the surface, but leaving half an inch of margin of dough all around.

The next step is to place another roll off dough (Nutella free) on top. Afterward, place it on a parchment-lined or silicon-lined baking sheet. It’s advised you sprinkle the sheet beforehand with cornmeal. Use a knife to cut the dough down the middle, but keeping one end intact. Look at the image for guideline.

By turning the cut side toward the top, twist the ends of the dough overtop each other. Do this for every cut you made. For the next 20 minutes, let your future bread sit in a dry place, but make sure you cover it with plastic wrap. In the meantime, prepare the oven. Set it to 350°F. Before placing the dough in, brush it with some egg wash. Then, bake at this temperature for about 20 minutes. To get that lightly brown look and taste on top, raise to 425°F and bake for another 5-7 minutes. It’s done! Let it cool before serving.

Länk: http://www.goodshomedesign.com/braided-nutella-bread/

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-23 22:59 #1 av: Kaninen111

Ser mycket gott ut! 😍😍

Anmäl
2013-11-23 23:03 #2 av: TezzD

Det tyckte jag också, så jag får översätta under veckans gång Galen

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-23 23:09 #3 av: Tarotstollan

Jag känner bilringarna runt magen fyllas på!Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-11-23 23:12 #4 av: ALPHIRA

I did´t read this because I am not so god in English. Get your time and translate it, please.

Thank you.

Anmäl
2013-11-24 08:13 #5 av: TezzD

Ja jag skrev ju det ovan att jag ska översätta veckan om jag hinner.
Fast jag tycker du är hur bra som helst :-)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-24 11:08 #6 av: ALPHIRA

No, I´m not god, I only chose or use very simply words.

Anmäl
2013-11-24 12:14 #7 av: Indiania

#6 Jag är heller inte så bra på engelsla Alphira men jag översätter med "Bling". Tryck till höger del av musen så ser du att det står övversättning Bling där.

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2013-11-24 12:16 #8 av: Indiania


Gör en läcker öken är så svårt eftersom du är frestad att äta det innan du faktiskt avsluta produkten. Ta detta test av tålamod och skicklighet, för att njuta av en läcker choklad brödskiva. Det är mycket enklare att göra än det ser ut och även om inte du är en specialist i köket, du kommer säkert att göra dina vänner dregla när de ser vad gott bröd som du gjort. Kontrollera att du har:


• två och en halv koppar alla ändamål mjöl;

• en halv av tesked jäst;

• en kopp vatten;

• en tesked salt.

• en matsked socker.

• vissa Nutella;

• majsmjöl;

• ett ägg;


Börja med att lösa upp jästen med en fjärdedel av en kopp fylld vatten, hällde i en liten skål. Ta en annan skål, och medan du låter jäst resten i 10 minuter, blanda i – med hjälp av en stand mixer – lämplig mängd mjöl, salt och socker. Tillsätt jästen och blanda med en låg hastighet. Smidigt stänga hastigheten till medium och fortsätt vrida i 7 minuter.


Få en annan skål och lätt olja det och placera degen du nyligen har gjort där. Täck den med en plastfolie och i ungefär en timme av att sitta på ett varmt ställe som det kommer att fördubblas i storlek.


Rulla några av degen för att göra en cirkel. Noga med att du lämnar tillräckligt eftersom du har att göra en annan cirkel i några minuter. Ta Nutella (vara noga med att ta ut kylskåpet ett tag så det skulle vara lätt att sprida, du kunde också mikrovågsugn det i 30 sekunder för att vara säker) och häll ett jämnt lager på ytan, men lämnar en centimeter av degen runt.


Nästa steg är att placera en annan rulle av degen (Nutella gratis) på toppen. Efteråt, placera den på en pergament-fodrade eller kisel-fodrade plåt. Det rekommenderas du strö arket förväg med majsmjöl. Använd en kniv för att skära degen ner i mitten, men att hålla ena änden intakt. Titta på bilden för riktlinje.


Genom att vrida den skurna sidan mot toppen, twist ändarna av degen ovanpå varandra. Gör detta för varje klipp som du gjort. Nästa 20 minuter, låt din framtida bröd sitter i en torr plats, men se till att du täcker det med plastfolie. Under tiden Förbered ugnen. Ställ in den till 350° F. Innan du lägger degen i, borsta den med några ägg tvätt. Sedan, baka vid denna temperatur i ca 20 minuter. För att få det lätt brun utseende och smak på toppen, höja till 425° F och grädda i ytterligare 5-7 minuter. Det är gjort! Låt den svalna innan servering

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2013-11-24 12:19 #9 av: Indiania

Inlägg#8 Till dig Alphira!Glad

Tack för tips Rosalee!Blomma

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2013-11-24 13:00 #10 av: ALPHIRA

Tack Indiania!

För att börja med: Har aldrig hört talas om Alla ändamål mjöl! Finns det sådant också!

Skäms när ja säger det men vet inte ens vad Nutella är!

Men pratar ni inte om Fahrenheit-grader här...?

Till all råga min mixer har gått sönder. Blir det för jobbigt med handarbete?

Anmäl
2013-11-24 18:25 #11 av: TezzD

'ja tyvärr är det Fahrenheit men jag ska kolla från datorn sen och räkna om det i grader :-) mjölet är vanligt vitmjöl tror jag dom menar. Och nutella det är en burk med choklad och hasselnöts blandning :-)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-24 20:46 #12 av: ALPHIRA

Det är nu bestämt här i familjen att detta ska göras.

Men..."pergament-fodrade eller kisel-fordrade plåt". Herre Gud!

Hur ska man klara av det?

Jag tror jag ger upp snart...

Anmäl
2013-11-24 20:51 #13 av: Tarotstollan

Borsta den med några ägg tvätt!Gapskrattar Ja man måste ha bra fantasi och tänka utanför "lådan"!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2013-11-24 21:01 #14 av: ALPHIRA

Tack!

Jag är jätte god att laga mat, bevisligen. Men typ bakverk är jag urusel på! Fast jag vet inte, har aldrig provat på allvar. Matbröd fixar jag nog...

Braided Nutella braid ska det bli nu! SISU har man så... 

Anmäl
2013-11-24 22:13 #15 av: TezzD

Heja Dig Alphira!! :-)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-24 22:20 #16 av: Tant Grön

#12 #13 Skrattar

Tur man kan engelska.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.