Ärkeänglar

Hur många ärkeänglar finns det?

2013-09-26 21:18 #0 av: TezzD

Enligt den klassiska, västkristna traditionen är ärkeänglarna tre till antalet: MikaelGabriel och Rafael(ibland även Uriel). 


Ibland är de också fyra eller sju stycken. Det beror på informationskällor. 

Satan anses ofta vara en fallen ärkeängel, då känd som Lucifer eller Samael

I Bibeln omnämns dock bara Mikael som ärkeängel (Judas brev 1:9). I den ortodoxa kristenheten erkänns sju ärkeänglar: MikaelGabrielRafael,SelafielJegudielBarakiel, och Jeremiel

östortodoxa kyrkan menar emellertid att det finns tusentals andra ärkeänglar, vilka inte finns namngivna. 

Frånsett åminnelsedagar för enskilda helgon, är varje måndag helgad åt ärkeänglarna i den ortodoxa kyrkan.

Deras uppgift är att förmedla budskap till människor och till Gud. Ärkeänglarna råder över historien i cirka 300 år var. Varje god tanke eller gärning som kommer från människorna samlas hos ärkeänglarna och gror som ett frö till blomma. Och på detta sätt växer tanken eller gärningen genom hierarkin upp till Gud. 

De är rustade med svärd. Ärkeängeln Gabriel bär benådelsens lilja, medan Rafael ofta är följd av en man som tecken på beskydd.

Källa:Wikipedia

På www.edborg.se sägs det lite annat. 
Enligt uppenbarelseboken finns det 4 eller 6 änglar, men man kan hitta upp mot 10st.

Hur många som faktiskt finns vet nog ingen. Jag tror att det finns fler än vad vi vet och alla har en speciell uppgift till människan.

Hur som helst så spelar det väl egentligen ingen roll hur många Ärkeänglar om finns, så länge dom finns här för oss!? Hjärta

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-16 20:55 #1 av: yamher

ca 300 ungefär. I stort sett är alla namn kända av oss, bara att vi idag inte har dem samlade. Och naturligtvis finns det alltid dem som utmärker sig mer eller mer synlig än andra.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.