Kommunikation

Bönens Makt

2014-02-02 05:20 #0 av: Twinflamewolf

Den här artikeln skrev jag 2011 för en dold sajt men eftersom frågan kom upp i en tråd om hur man ber så kändes det som artikeln blev aktuell igen.Bönen innefattar så mycket och är så personlig,inget sätt är fel utan vi gör som vi själva känner för oss är rätt.När jag skrev den här artikeln hade jag tanken på ordet bön för den innefattar ju så mycket men ofta förknippas den med kyrkan men vi ber ju alla varje dag oavsett vi har en tro eller inte.Det här var mina tankar då om just Bönens makt:

Har ni tänkt på att vi oftast förknippar bönen med kyrkan,att be aftonbön eller Fader vår.Sitter just nu i tankarna att man oftast kopplar bönen till kyrkan av nån anledning men faktum är att vi egentligen ber varje dag och är ofta omedvetna om det.

Varje gång vi skickar ut en önskan är det en form av bön.Varje gång vi talar med änglar och guider sker en form av bön.Hamnade i dessa tankar nyss och inser hur ofta vi använder den i vår vardag.

Bara en sån sak som att be om hjälp över gatan om man är gammal och stapplig är också en form av bön att be en medmänniska om hjälp. Eller i en butik där såna som jag inte når upp i hyllor för jag är för kort kan jag be någon längre om hjälp att ta ner den vara jag vill ha.

Bönen innefattar så mycket och jag har inte tänkt på den i denna formen som jag nu under dagen suttit och funderat.

Man måste inte enbart knäppa sina händer och be till en högre makt utan vi är ju ande allihop även om vi är i fysisk form och vi ber varandra om saker smått som stort hela tiden.

Bara det att skriva denna artikel blir ju en form av bön,jag publicerar den och på så sätt ber er läsa.

Tänk vad tankarna kan fara iväg med en och hur man kan fastna för ett ord som sen tar form i så mycket.

Varje gång vi besöker ett medium,en shaman,en healer eller wiccan så ber vi om hjälp och vägledning.Vi ber anhöriga ge sig till känna,vi ber om att få healing för läkandets skull.

Varje gång jag utför en Shamansk ceremoni gör jag ritualer och även det är en form av bön fast jag inte använder just det ordet.

Vi sänder ut önskningar i universum och till våra andliga följeslagare och även det blir en bön.

Hmm jag fick ordet bön i huvudet och inser nu hur mycket den verkligen innefattar om man analyserar lite.Ganska intressant hur ord kan ge så många uttryck och jag har nog vart lite fykantig i detta ord och bara tänkt kyrkan och Kristendom med ordet bön men inser nu att den använder jag ju dagligen i min vardag både medvetet och omedvetet.

Plötsligt fick det dammiga ordet bön nytt liv igen och jag är tacksam för att den finns i så många olika former så den passar alla och envar.

Ljus och kärlek till er Kyss

Bildkälla.Anmäl
2014-02-02 09:23 #1 av: [Sparkle*]1

Tack för en bra förklaring! :)

Anmäl
2014-02-02 11:49 #2 av: [Bettanbop]

Tack Kramas

Du är så bra på att förklara, å du har så rätt, bönen finns överallt och vi använder den många gånger utan att tänka på det GladAnmäl
2014-02-02 12:11 #3 av: Twinflamewolf

Tack själva hörrni och när man tänker efter har vi den med oss mer än man tror Blomma


Anmäl
2014-02-02 18:57 #4 av: Indiania

Tack Twinflamewolf! HjärtaBönens makt är stor och en verklig tröst på olika vis.....senast i dag tackade jag för jag aldrig känner mig ensam när jag känner mig besviken, tacksamhet är också en bön. Kram

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2014-02-02 22:58 #5 av: TezzD

Tusen tack TFWolf BlommaHjärta

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2014-02-03 09:34 #6 av: Twinflamewolf

Tack själva fina ni och som du skriver Indiania man är aldrig själv och dom vill ju så otroligt väl mot oss våra Änglar Blomma


Anmäl