Andlig/Spirituell/Medial -Utveckling

Det mänskliga hjärtats symbolism

2013-11-06 11:27 #0 av: [Lynx1]

Det mänskliga hjärtat står föremål för en rad olika betydelser i en rad olika heliga skrifter vida spridda över flera olika religioner och trosuppfattningar. I vår egen vardag uttrycker vi dessutom ofta hur ont det gör i hjärtat när det inträffar något som vi inte vill ska inträffa. Eller hur hjärtat tar ett glädjeskutt eller kanske hur hårt hjärtat slår för vår älskade. För att inte heller tala om hjärtchakrats centrala del i kännandet av enhet med alltet. Det går inte komma ifrån den mystik som ligger kring det mänskliga hjärtat och att ge ett helt uttömmande svar kring vad hjärtat egentligen är och står för rent symboliskt är nog nästintill omöjligt. Men vi kan börja nosa på den djupare esoteriska delen av vad det mänskliga hjärtat är för något.

Många heliga skrifter förknippar hjärtat med kunskap och förståelse och människans brist på kunskap beskrivs ofta som hjärtats blindhet. Inte helt ovidkommande är just kopplingen däremellan till okunskap och fördomar samt resultatet av detta – segregation – ett splittrat hjärta. Med hjälp av ett öppet hjärta likt ett öppet öga kan människan förstå istället för att fördöma.

Hjärtat beskrivs inte sällan också som trons hemvist, platsen mellan den synliga världen och den osynliga världen, mellan människans sfär och andens. Där dessa två möts. Ett stilla och rofyllt hjärta motsvarar då människans fullständiga överlämnande till Guds vilja eller om man föredrar ”ens heliga plan” eller livsprocess. En övertygelse och fullständig tillit till Livet och dess händelser. Ett stilla och rofyllt hjärta sägs kunna ta emot mer information från den osynliga världen precis på samma sätt som det är enklare att spegla sig i ett vatten som är stilla snarare än i ett kraftigt vattendrag.

En del mystiker menar också på att hjärtat består av flera lager och meningen med livet skulle då vara att tränga igenom dessa lager för att slutligen nå kärnan, även kallat Gud. Ett ”rent” hjärta, eller själva kärnan av hjärtat skulle således symbolisera den högsta formen av mänskligt medvetande och ligga på otroligt hög frekvens. Dessa lager benämns ofta som livets illusioner och livet går helt enkelt ut på att avslöja dessa illusioner som inget annat än just illusioner. Illusioner som frammanar rädslor men där människan genom att överkomma sin rädsla med hjälp av tillit till livet eller Guds existens kan tränga igenom lagret och komma ett steg närmare kärnan. Ett klockrent exempel på detta är just det ”slöjbeklädda” hjärtat och ”avslöjandet” av hjärtats hemligheter. Många kallar även detta ”avslöjande” för en frekvenshöjning i eller en utökning av medvetandet.

Nästa gång du känner att du har en ängel i närheten kanske denna är i färd med att hjälpa dig att lyfta av en slöja runt ditt hjärta. Låt det ske och känn befrielsen efteråt.

Med kärlek,
Shima

www.spirituellvagledning.se

www.facebook.com/spirituellvagledning

Anmäl
2013-11-06 11:35 #1 av: [Sparkle*]1

Jättefint och bra beskrivet! Tack! Visdomen finns i hjärtat.. HjärtaGlad

Anmäl
2013-11-06 18:15 #2 av: fatcat

Ja verkligen! Mitt hjärta blev genast lite varmare! HjärtaGlad

"If anything can go wrong, it will." - Murphys Law

Medarbetare på brott ifokus

Anmäl
2013-11-12 08:21 #3 av: TezzD

Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-11-16 13:55 #4 av: Jane-Lyzell

fint skrivetGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2015-03-02 22:01 #5 av: [Bettanbop]

Puttar fram denna fina artikel av Lynx GladAnmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.