Andlig/Spirituell/Medial -Utveckling

Nyckeln till att få

2013-10-22 19:40 #0 av: [Lynx1]

Många gånger möter jag människor som utgår från att de som ofta har ett leende på läpparna aldrig eller sällan har varit igenom något jobbigt. Och många gånger möter jag också människor som tycker sig ha ensamrätt på att definiera ordet jobbigt. Det är helt okej, vi hamnar alla där någon gång ibland och dömer - faktiskt, om så även för en halv sekund.

Men vad är jobbigt egentligen? Är det jobbigare för en person vars hund har dött eller är det jobbigare för en person som precis lidit av missfall? Eller är det jobbigt för någon som haft en otrygg barndom eller är jobbigt något som någon får uppleva när förhållandet tar slut? Eller är jobbigt när ens barn har sömnproblem och man inte får sova på flera månader? Eller kanske är jobbigt när man är riktigt sjuk. Vem bestämmer vad som är mer jobbigt för någon annan egentligen? Du? Jag?

Kan det vara så att de som ofta har ett leende på läpparna har varit igenom väldigt mycket jobbigt så att de börjat förstå att saker inte händer för att livet är elakt mot dem? Eller kan det vara så att de som har ett leende på läpparna inte upplevt sin jobbiga period ännu? Dessutom - alla dessa författare och föredragshållare, för att inte tala om andliga människor - som verkar ha så perfekta liv där de utåt sett visar att de förstår allt hela tiden - är de verkligen 100% lyckliga? Hela tiden? Att man vet hur man ska se på saker betyder nödvändigtvis inte att man alltid i alla lägen klarar av att se på saken så själv. Alla behöver vi någon annan att luta oss mot i tider av svårigheter. Alla är vi lika små och beroende av något större när det verkligen "smäller".  Och alla, verkligen alla, går igenom svårigheter i livet.

Att för en sekund tro att t.ex. grannen inte har eller har haft eller kommer att ha det minst lika jobbigt som du själv är att ordentligt och till fullo lura dig själv. Vi är alla placerade på denna jord med samma förutsättningar för att uppnå precis alla olika stadier av ett utökat medvetande men HUR vi gör detta är noga uttänkt på micro- och macro-nivå för var och en. Det enda som skiljer oss åt är alltså på vilket sätt vi uppnår dessa olika stadier av medvetande och hur mycket vi väljer att kämpa emot. Känslorna som träder fram av dessa händelser är dock i grunden likadana, och ni skulle bli förvånade hur lika alla människor resonerar kring sina egna liv. Det - om något (oh well, mycket annat också) - i mitt arbete påminner mig om att vi alla är 1.  

Sträva efter att visa din medmänniska kärlek och omtanke i alla lägen - du har nämligen ingen aning om vad som hänt honom eller henne sekunden innan du möter personen. Cirkeln sluter sig nämligen dessutom när du är vänlig mot någon annan "trots" din egen situation, därför att i helandet av andra helas du själv också. Precis i samma stund.

Nyckeln till att få är nämligen att ge.

Med kärlek,
Shima alias Lynx1

www.spirituellvagledning.se

www.facebook.com/spirituellvagledning

Anmäl
2013-10-22 19:50 #1 av: TezzD

BlommaTummen upp

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-22 20:10 #2 av: [Bettanbop]

Tummen uppTummen uppAnmäl
2013-10-22 20:58 #3 av: Indiania

Sträva efter att visa din medmänniska kärlek och omtanke i alla lägen - du har nämligen ingen aning om vad som hänt honom eller henne sekunden innan du möter personen. Cirkeln sluter sig nämligen dessutom när du är vänlig mot någon annan "trots" din egen situation, därför att i helandet av andra helas du själv också. Precis i samma stund.

Nyckeln till att få är nämligen att ge.

Jag tycker så mycket om vad du skriver i sista stycket!

Det är många människor som låtsas att allt är bra , sedan kanske de lider på olika sätt inombords. Det är också många som inte släpper ut sina känslor utan har den där påklistrade leende fasaden utåt....tror det är mest synd om de människorna för de knyter fast sina känslor och upplevelser inombords.

Men precis som du säger det finns ingen utan de får gå igenom prövningar i livet, det inträffar vid olika tider i våra liv.

Kram till dig du kloka Shima!Hjärta

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2013-10-22 21:46 #4 av: yamher


det som du skriver om jobbigt är endast en egen definition av upplevelsen jobbigt. Vi kan finna trygghet i att uttrycka att det kunde ha varit värre eller det finns dem som har det värre. Det är mänskligt att tänka så. Vi har rätt till våra upplevelser. Vi kan inte jämföra - någonsin eftersom upplevelsen av jobbigt utgår från vad du själv har fått uppleva och hur du upplever och ser/känner/tänker/mår just nu. Dvs det du upplever idag kunde du en månad senare ha upplevt som något helt annat. Därför kan vi egentligen inte jämföra.

Jag är också övertygad om att vi inte har samma plattform att utgå ifrån, eller någon form av generell stege att klättra på. Död är något naturligt som finns med och alltid har funnits med. Motgångar - beror ju på hur vi definierar dem och vilket sorts liv vi lever. Det finns liv man kan leva som saknar några "tyngre"/större motgångar i livet ut över liv o död. Det finns liv där det precis går runt. Båda utan vad vi själva kan påverka (naturligtvis utöver att tänka positivt eller negativt). Hur många motgångar, vad vi kallar motgångar, osv beror på så många faktorer som lika gärna kan vara utanför våran räckvidd som pga våra egna val.

Det någon behöver flera liv på att förstå kan för den andre aldrig vara ett mål att lära sig. Det finns så många nyanser, så mycket olika aspekter att lära oss av en o samma sak att för den delen ska ta eoner av tider att lära sig allt. Se bara på de liknande saker vi upplever liv efter liv. Som en hel del har gjort; att vara gift/leva sambo.  Det ena äktenskapet är inte det andra likt. Vi gifter oss av olika skäl. Vi kan sakna respekt för varandra, ha fullständig respekt osv.

Hur vi ska vara mot andra - sunt förnuft. Att vara naiv kommer vi inte långt med. Att se faror överallt är lika dumt. Världen är inte perfekt. Att förlåta allt - det vet jag ärligt talat inte om det går. Att ha full förståelse eller insikt i varför andra agerar som de gör är en helt annan sak än att förlåta, eller snarare acceptera det. Vi har trots allt ett val.

Om tex en make slår sin hustru. Hustrun kan få insikt. Visst hon kan säkert förlåta honom, men acceptera det och förlåta och leva vidare med honom kan innebära smärta och livslångt lidande. Att ta avstånd och inte förlåta/ eller snarare acceptera det ger henne kanske livet åter - eller få behålla livet åtminstone. Barnens upplevelser av detta - är det något som enkelt bara är att förlåta? Förlåta även om deras far aldrig kommer till insikt till valet han gjorde (eller valen). Skräck, misshandlen osv som de fick växa upp med har de rätt att säga att de har fått uppleva. För dem ligger det mer värde att använda den hemska upplevelsen till en styrka snarare än att förlåta i alla lägen som kan innebära skillnaden mellan liv o död (lidande eller vad det kan innebära) ändå ta lärdom av det de kan. Vi kan inte kräva av andra något som vi inte ens vet är nyckeln för vad vi tror - framgång på andra sidan eller om den har någon som helst betydelse. Eller hur vi upplever något. Betyder inte att man inte kan vara en god medmänniska så långt man räcker till. Mer kan ingen begära - inte ens Gud!

 

 

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-10-23 12:56 #5 av: Josse5233

Riktigt bra text! Glad

Anmäl
2013-10-27 19:39 #6 av: Timmorn

Nyckeln till att få är att ge (utan krav eller baktankar på att få tillbaka) 

Omtanke kan inte ges i en vecka och sen blir man sur på att man inte får något tillbaka. Däremot kan man ta sig en tankeställare ifall den personen som bara tar av ditt givande är en energitjuv och om personen behöver vara kvar i ditt liv. 


Anmäl