Budskap

Influenser och energier

2013-10-03 10:22 #0 av: TezzD

Visst är det ju så att våra energier smittar av sig lite. Ibland lite mer än nödvändigt. Varför är det så och hur gör vi för att bli av med detta och balansera oss själva?

Tappar du energi helt plötsligt och känner dig matt, orkeslös och kanske till och med deprimerad? Pustar

Du har antagligen ett energiläckage, eller så har du en energitjuv i närheten. Men det behöver nödvändigtvis inte vara en annan person som "stjäl" din energi.

Av och till, när man mår dåligt som kan man faktiskt bli sin egna energitjuv! Arg

Om du tappar energi utan att vara i närheten av andra människor så borde du tänka över saken. Mår du dåligt över något? Oroar du dig? Ger du för mkt av dig själv till någon?

Sätt dig då gärna ner och fundera på vad det kan vara som gör att detta sker. Fundera över hela din livssituation. Både positiva och negativa saker. Kom ihåg och utveckla känslan som du får upp när du tänker på vissa saker. Hur mår du när du tänker på just en sak. 

När du gjort detta så kan du sätta dig en stund för att meditera.
Alla känslor och alla influenser som kommer till dig, slå bort dom. Tänk att det inte hör hemma i ditt liv och din livssituation.

Tyvärr är världen idag ett mkt stressigt samhälle och många har inte tid att utföra dessa moment.
Men jag ber dig, för din egen skull. Om du vill må bättre, få tillbaka energin som du läcker, så är detta det bästa första steget till att behålla energin. En stund för dig själv och dina tankar.

Då balanserar du dig själv igen. Regnbåge

Om du tappar energi, av att vara nära en viss person eller andra människor. Så kallade energitjuvar-

Så ska du veta att ingen människa kan "ta" energi ifrån dig. Det är du själv som ger av din energi, medvetet eller omedvetet.

Så försök, istället för att ta in vartenda ord eller signal som den andra ger, istället för att utvärdera och fundera på saken, så försök att INTE kämpa emot, säg inte emot, ta inga konflikter, med andra ord. Bara håll med och lyssna. Försök att inte bli upprörd å den andres vägnar.

Man kan lyssna och finnas utan att ta åt sig.

På det sättet så sparar du mycket mer energi och personen som du anser som energitjuv blir inte längre det. Blomma

Viktigt att veta är att man även genom att jämt försvara sig och ge förklaringar osv, förlorar energi. Så det är ganska enkelt, ju mindre konflikter man ger sig in i, desto mer energi får man över. 

Det är ju ganska logiskt, eller hur?! Skämtar

Änglarna vill aldrig att vi ska gå in i dessa konflikter, dom försöker varje dag att få oss att höra, dom viskar i våra öron "sluta", men oftast lyssnar vi inte för vi är alldeles för upptagna med att diskutera eller "få rätt".

När vi sedan har fel eller har gått in i en konflikt utan att vi fått rätt i slutet så kan vi bli väldigt irriterade och matta. Och inte är det väl så konstigt, när all vår energi har flytt vår kropp. Endel börjar till och med gråta vid starka argument och diskussioner. 

Samma sak där, energin för att hålla balansen i energiflödet har rubbats.

Jag hoppas att ni förstår min förklaring. Världen och livet blir så mycket enklare när man tänker ett steg längre.

Och om vi är riktigt uppmärksamma och lyhörda, så kommer vi höra och känna Änglarnas viskningar till vår hjälp, att gå den rätta vägen. Hjärta

Ljus & Kärlek // Rosalee

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-03 10:37 #1 av: TezzD

Här är en länk till en bra sida om man skulle vilja läsa lite mer ingående Glad

energitjuvar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-03 15:13 #2 av: gryningen

Bra skrivet Rosalee.Glad

Det finns olika metoder man kan använda,man kan meditera om man vill.eller ta en promenad,musik eller vad man känner för.det viktigaste är att hitta en metod som passar en själv.att balansera sina chakran är en bra metod som jag själv använder.Blomma har en förmåga att samla på sig skräp och skapa blockeringar.

Ja vi lever i ett stressigt samhälle,som vi tillika själv har skapat.lika som i äldre tider(antar jag) så hade man stressig vardag.det handlar om vår egen personlighet,hur danna vi är i förehållande till omgivningen.


Anmäl
2013-10-03 21:08 #3 av: TezzD

Precis gryningen! 
När jag behöver rensa mig så går jag ut och sätter mig en stund och suger in naturens nya energier Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-16 08:55 #4 av: TezzD

Alla borde någon gång försöka att andas ut gammal negativ energi och andas in ny ;) 

Man kan sätta sig och meditera. Och tänka sig att luften man andas ut är röd. Och att runt om en själv så är det massor med vitt ljus.

Detta ljuset andas man in vid varje andetag och sakta men säkert fyller man kroppen på ny vit ren energi. Regnbåge

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-16 09:24 #5 av: [Bettanbop]

Jätte bra Rosalee Glad

Detta att stoppa sig innan samtalet blir en konflikt är det många som har svårt med, och att släppa alla känslor efter det, många går och tänker på det som är sagt ganska länge efteråt.

Fick lära mig på en kurs att dra till baka min egen energi i kroppen när det behövdes. Det kan man göra flera gånger per dag om det behövs. På kvällen vid sängdags, på morgonen om natten varit jobbig, innan man går hem från jobbet osv.

Man kan sitta eller stå där man befinner sig, en kort meditation, blunda ta några andetag och tänk "jag ber att få tillbaka min energi till min kropp" och känn hur du drar till baka din energi och drar ihop din aura.

Tänkte på dig Rosalee, kan var ett sätt för dig innan du går ut från din salong och låser för dagen SkämtarAnmäl
2013-10-16 09:28 #6 av: TezzD

Tack själv Bettanbop! BlommaHjärta

Det ska jag göra varje kväll från och med nu Skämtar

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-10-16 13:51 #7 av: Ljuskristallen

Härligt skrivet Rosalee Blomma

Och en sak vi ofta glömmer är just biten att vi själva också kan dränera oss på energi.Så lätt att glömma bort för man tänker oftast utåt att nån annan är boven medan man kan norpa lika mycket själv från sig själv.

Chakrabalansering är kanon bra men att alltid lämna rotchakrat lite på glänt så man inte drabbas av chakradöd och blockerar allt i sin väg utan att det flödet får finnas lite på glänt just för balansen.

Bra påminnare om att man faktiskt kan dränera sig själv också,tack för kloka ord Rosalee Cool

Anmäl
2013-10-22 19:55 #8 av: TezzD

Tack själv för kloka ord Ljuskristallen Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.