Budskap

Affirmationer- Nya möjligheter

2013-09-26 22:52 #0 av: TezzD

Varje ny morgon - varje nytt ögonblick - är en ny start..

Vi skapar alla våra liv. Vi är ett resultat av de tankar vi tänkte igår, och morgondagen föds ur de tankar vi tänker idag. Ju tydligare vi ser för oss själva vad det är vi verkligen vill vara, desto större är sannolikheten att vi också blir just det.

Du är det du tänker.

Precis så enkelt o kortfattat kan man uttrycka det – för just så enkelt är det faktiskt. Det största misstaget de flesta gör är att göra det mer komplicerat än vad det egentligen är, man vågar nämligen inte tro att det kan vara precis så enkelt och effektivt att med enkla fantasiövningar påverka sitt liv. Men det kan du. Och tror du mej inte, så prova. Ge din tanke en chans att skapa. Kasta dej ut i manifesterandet av den högsta verkligheten, och våga tro på att det kan vara sant. För just så mirakulöst tror jag livet är. Låt oss prata lite om hur det kan gå till...


Det har sagts ett oräkneligt antal gånger av lika många människor, men frågan är om alla verkligen är fullt ut medvetna vad det betyder.

Det du sår ska du skörda

Bildkälla; hd-desktop-backgrounds.com 

Jag tror inte jag är fullt ut medveten om vad orden betyder. Men jag funderar på det och försöker tränga in i denna universella sannings kärna. Det jag tänker om mej själv blir verkligt - för jag är ju inte mer än en projektion av min tanke, en fysisk manifestering av de beslut som jag har tagit av hur jag tänker mig allting vara. Det är jag som ser till att varje ögonblick i mitt liv fylls med mening. Det är fantastisk gåva att skapa varje sekund av vårt liv, och skänka det värde. Det är självklart lättare när livet flyter på enkelt och ledigt, och svårare när det är mörkt och tungt. Men vi har hela tiden möjlighet att se att det finns en mening, också när vi ser med ögon av sorg, ilska eller rädsla.

Kraftens avgörande ögonblick är alltid det som är just nu. Just nu. Nu. Och nu. Det är här jag gör det jag vill. Det är meningslöst att försöka förändra det förflutna eller något annat än mej själv - och det kan bara ske just nu. Det är nu jag bestämmer mej för vad jag vill göra med mitt liv, med mej själv och med Universum självt.

Jag tror inte livet handlar om att upptäckas eller utforskas - det handlar uteslutande om att skapas och utvecklas. 

 Allt som jag upplevt hittills har skapats av mina tankar. Allt jag upplevde för 5 minuter sedan, en vecka sedan, ett år sedan. Ett liv sedan. Denna text är på någon nivå skriven av någon del av dej, och tveklöst är det du som läser och förhåller dej till den just nu - texten uppfattas, och återskapas i dej, av din tanke. Men det som hände nyss, eller för en tusen år sedan, hände då. Och även om det påverkar dej idag, det är ju ändå resultatet av dessa tänkta tankar som valt att skapa ej precis just här och nu, så är du inte slav under någon av dessa tankar. Just detta ögonblick väljer du att fortsätta tänka de tankarna du tänkt tidigare, eller tänka något annat.

Inget är bättre eller sämre än något annat, det finns inga värderingar i detta resonemang, överhuvudtaget. Det enda jag ber dej göra är att fråga dej själv vad som gagnar dej bäst. Vad du vill ha i ditt liv!

 

Ibland när man tänker samma tanke om och om igen kan det till slut kännas som om man inte valt den; att den lever sitt eget liv. Men faktum med att vi valde den ju lika mycket den senaste gången den tänktes som den första. Och lika duktiga som många av oss är att tänka destruktiva och negativa tankar om oss själva - lika bra borde vi bli på att tänka konstruktiva positiva. 
Och det är dessutom både roligare och med ett mindre motstånd. Det motstånd som kan kännas ändå är ju bara en konstruktion av våra rädslor för att försvara oss själva och vår rätt att vara här. Att förminska oss själva tills vi blir så små att vi inte syns.

Såklart kan känslan av att vända en ältande tanke kännas lika tungrodd som ett stort fartyg på ett öppet hav. Men det betyder inte att det inte går. Det betyder bara att man får ha lite tålamod och målmedvetenhet kring det. Om en kapten skulle sluta svänga fartyget bara för att det svänger långsamt hade ingen passagerare någonsin kommit fram. Detsamma är det när vi seglar på känslornas hav. Så att tillge oss för vårt förflutna, för alla de tankar vi tänkt, och tänker. Att outtröttligt se oss som och njuta av att vara en del av helheten med tillgång till obegränsade andliga och emotionella resurser - det är det mål jag sträva efter.

Bildkälla; http://www.bhmpics.com/

 

Stanna upp ett ögonblick och lägg märke till vilken tanke du tänker just nu.

Just nu.

Värdera den inte, utan bara iaktta den. Är den så som du vill ha den. Är den så som du vill att världen ska vara, som du vill att andra ska tänka på dej, som du önskar universum att vibrera.

Om ja, Underbart.

Om nej, inte lika underbart - men kanske något att fundera på när du väljer att ha lust och tid.

Lycka till! // Rosalee.
Källa från andra sidan ;)

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2013-12-02 10:23 #1 av: CarolinaE

Tack Rosalee !Blomma
Det är precis de här tankegångarna som jag försöker att
jobba med. Det går en liten stund men sedan så är jag till-
baka i de gamla vanliga tankarna, om det som varit och
det som kanske kommer att ske. Men sedan inte gör det.
Så mycket energi man lägger på det som inte har någon
betydelse, som bara kostar men på ett negativt sätt.

Det kändes så bra att läsa dessa rader, att bli påmind om
hur man egentligen ska tänka. Hur man egentligen ska
leva.

Så därför så ska jag läsa det varje morgon. Om och om
igen så att jag till slut, förhoppningsvis, har lärt mig att
tänka om och leva på sätt som jag egentligen vill.

Ännu ett tack ! Hjärta

Anmäl
2013-12-02 10:56 #2 av: TezzD

Jag försöker fortfarande att lära mig tänka rätt varje dag Skämtar
Så det gör ingenting om man glömmer Hjärta

Inget att tacka för, det är därför denna sidan finns. För att hjälpa och påminna själarna Blomma

HjärtaRosalee
SajtVärd: Änglar -ifokus
Medarbetare: barn.ifokus. 

Anmäl
2014-01-15 23:23 #3 av: [Bettanbop]

Puff Glad

kan man göra Affirmationer om allt? vad brukar ni affirmera om?Anmäl
2014-01-16 14:41 #4 av: [Bettanbop]

Jag brukar lägga in lite affirmation när jag mediterar. Ibland när jag sår och borstar tänderna.Ibland när vi äter middag. Ibland när jag ...... ja men kan nog göra det var och när som helst.

Finns det tillfällen då det inte är lämplig att göra det......?  

Jo jag kom på vid ett tillfälle, men börja men tänka på affirmationer då så har man nog missat själva poängen vid det tillfället SkämtarAnmäl
2014-01-17 09:35 #5 av: Maria Katarina

Jag skriver ner en eller flera affirmationer i min kalender varje morgon, ett bra sätt att börja dagen pá. Oftast blir det samma sak mánga dagar i följd om det är nágonting speciellt viktigt. Affirmerar hälsa mest just nu. 

Anmäl
2015-08-29 22:12 #6 av: Loris M

Lyfter upp tråden som en påminnelse om att tänka rätt tankar och forma framtiden! Fint och insiktsfullt skrivet! Blomma

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.